Hallo, ik ben Eveline Vanhaverbeke.

 

Ik leer jou hoe je terug rust ervaart door je ademhaling te herstellen en door mindful te zijn, bewust van je lichaam en van alle gedachten en emoties die jou beletten in rust te leven.

Eveline Vanhaverbeke

Hoe mijn eigen verhaal me naar deze droomjob leidde

 

Tot ver in mijn volwassen leven heb ik zelf een strijd gevoerd tegen stress, angsten en trauma. Ik kreeg ook twee keer een burn-out en kampte met zoveel lichamelijke klachten dat het op momenten onleefbaar was. Ik had chronische nek- en schouderpijn, migraine, spanningshoofdpijn, rugpijn, ontstekingen en problemen met maag en darmen. De reden voor al deze symptomen was terug te leiden tot diep onverwerkt trauma na zware pesterijen uit mijn kindertijd. Het pesten had mijn hele denken en manier van zijn aangetast. In mijn hoofd was ik altijd het kind van toen gebleven, voelde ik me aan de kant gezet, onzeker en angstig.

Jarenlang bleef ik zoeken naar oplossingen. Ik ging in therapie voor de mentale problemen en zocht heil in osteopathie, acupunctuur, cupping, massages en nog vele andere technieken.

Dat alles met elkaar te maken had, dat praten over trauma het alleen erger maakte en dat elke tijdelijke verlichting van de pijn in mijn lichaam gevolgd werd door een heropflakkering, wist ik natuurlijk wel. Maar ik zag er geen oplossing voor.

 

Tot ik op mijn vijftigste, na heel veel lezen, eindelijk begreep dat er wel degelijk methodes waren om rust te creëren in geest en lichaam en dat ik daarvoor in de eerste plaats moest gaan trainen.

Ik volgde zelf alle nodige opleidingen om op een professionele manier anderen te kunnen helpen, werd mindfulness- en meditatatie-trainer, yoga teacher, pranayama breathwork instructor, Buteyko adem-instructeur, positieve psychologie practitioner en yogatherapeut voor stress, angsten en trauma.

Sindsdien help ik elke dag mensen om terug de rust te vinden waar ze zo hard naar op zoek zijn

Wat je misschien nog niet wist over mij:

  • Ik heb bijna 30 jaar als leerkracht Frans gewerkt. Op mijn 18e wilde ik voor de studie psychologie kiezen, maar iedereen zei me dat er geen werk was voor psychologen en dan ben ik maar voor mijn andere passie gegaan: de talen. Ik studeerde Franse en Italiaanse taal- en letterkunde.

 

  • Mijn passie voor alles wat te maken had met psychologie, spiritualiteit, mindfulness, persoonlijke ontwikkeling en gezondheid in het algemeen bleef altijd heel sterk aanwezig. Ik las er honderden boeken over. Mijn hele huis staat vol.

 

  • Tussen 2010 en 2015 verschenen 3 romans van me. Het was de realisatie van mijn grote kinderdroom. Schrijven was een talent van me en ik had er altijd van gedroomd om ook echt schrijfster te kunnen worden. Droom 1 was daarmee gerealiseerd. Mijn romans kenden trouwens veel succes.

 

  • Flow with Life is de realisatie van droom 2. De drang en het verlangen om mensen te kunnen helpen die het lastig hebben met angsten, stress en trauma heeft altijd in mij geleefd. Eindelijk kan ik het ook echt doen en dit maakt me erg gelukkig.

 

  • Mijn lievelingsgroep is The War on Drugs. Ik smelt meteen bij het horen van de stem van Adam Granduciel.

 

  • Ik eet elke ochtend hetzelfde ontbijt met gekookte havermout, gebroken lijnzaad, havermelk, amandelpasta, kaneel, kardemom, peer en zwarte bessen. Heerlijk.

 

  • Ik ben vegetariër uit respect voor de dieren. Voor mij moet elk dier zijn volledige leven kunnen leven en dat in natuurlijke omstandigheden mogen doen.

 

  • Ik ben getrouwd en heb 3 kinderen die al twintigers zijn.

 

  • In 2022 heb ik eierstokkanker gehad. Na de zware behandelingen heb ik de draad terug opgepakt, met nog meer overtuiging dan daarvoor.

 

  • Het liefst ben ik midden in de wilde natuur. Dan voel ik me vervuld van liefde voor deze prachtige planeet.

Opleidingen

 

Mindfulness and meditation teacher (School of Positive Transformation)

Positive psychology practitioner (School of Positive Transformation)

Yoga teacher (My Vinyasa Practice)

Pranayama breathwork instructor (Yogalap)

Yoga therapy for anxiety (My Vinyasa Practice)

Trauma-informed yoga (My Vinyasa Practice)

Buteyko breath instructor (Buteyko Clinic International)

Buteyko

Pin It on Pinterest