Hallo, ik ben Eveline Vanhaverbeke, jouw mind body trainer die voor diepgaande en blijvende resultaten gaat

 

 

Met Flow with Life wil ik zoveel mogelijk mensen met stress, angsten en trauma  helpen op een manier die echt en blijvend werkt, ook wanneer ze alles al geprobeerd hebben.

Waarom zijn de trainingen van Flow with Life anders en beter?

Met een combinatie van 3000 jaar oude technieken uit de yoga en de mindfulness en de nieuwste inzichten in de polyvagaaltheorie wil ik duizenden mensen leren hoe ze door het trainen van hun zenuwstelsel rust en balans kunnen creëren in geest en lichaam. En, nog belangrijker: hoe ze die ook voor de rest van hun leven kunnen behouden.

En het mooiste is: elke dag zie ik de resultaten, zie ik hoe effectief mijn trainingen wel zijn. Ik zie mensen openbloeien, tot rust komen, genezen van trauma’s en van lichamelijke klachten en veerkracht opbouwen. Ik zie hoe ze angsten overwinnen en als een fenix uit hun burn-out herrijzen.

 

De kern van mijn trainingen is dan ook:

 

Denk minder

Voel meer

 

Want ja, als we dat hoofd tot bedaren willen brengen, die geest waarin tienduizenden gedachten op een dag ons gek kunnen maken, dan moeten we in de eerste plaats het contact met ons lichaam herstellen. Het is namelijk ons zenuwstelsel dat uit balans is. En dan helpt praten niet.

 

Bij mij geen uitputtende gesprekken dus waarbij mensen hun trauma’s gewoon herbeleven.

 

Wij gaan concreet aan de slag. We trainen, oefenen met pranayama ademhaling, mindfulness, meditatie en yogatherapie, en we helen. Voor altijd. Want eens je weet hoe de mind body relatie in elkaar zit en hoe je je zenuwstelsel versterkt, kun je jezelf verder helpen. Voor de rest van je leven.

 

Hoe mijn eigen verhaal me naar deze droom leidde

Tot ver in mijn volwassen leven heb ik het leven zelf als een niet aflatende struggle ervaren, een strijd tegen stress, angsten en trauma. Ik kreeg ook twee keer een burn-out en kampte met zoveel lichamelijke klachten dat het op momenten onleefbaar was. Ik had chronische nek- en schouderpijn, migraine, spanningshoofdpijn, rugpijn, ontstekingen en problemen met maag en darmen. De reden voor al deze symptomen was terug te leiden tot diep onverwerkt trauma uit mijn kindertijd, toen ik jarenlang zwaar werd gepest. Het pesten had mijn hele denken, mijn hele manier van zijn aangetast. In mijn hoofd was ik altijd het kind van toen gebleven, voelde ik me aan de kant gezet, onzeker en angstig.

 

Jarenlang hield mijn zoektocht naar oplossingen aan. Ik ging in therapie voor de mentale problemen en zocht heil in osteopathie, acupunctuur, cupping, massages en nog vele andere technieken voor de lichamelijke problemen.

 

Dat alles met elkaar te maken had, dat praten over trauma het alleen erger maakte en dat elke tijdelijke verlichting van de pijn in mijn lichaam gevolgd werd door een heropflakkering, wist ik natuurlijk wel. Maar ik zag er geen oplossing voor.

 

Tot ik op mijn vijftigste, na heel veel lezen, eindelijk begreep dat er wel degelijk methodes waren om geest en lichaam tegelijk aan te pakken en dat ik in de eerste plaats moest gaan trainen.

 

Ik volgde zelf alle nodige opleidingen om op een professionele manier anderen te kunnen helpen, werd mindfulness en meditatatie trainer, yoga teacher, pranayama breathwork instructor, positieve psychologie practitioner en yogatherapeut voor angsten en trauma, en ik stichtte Flow with Life.

 

Gedreven door een enorme passie en een niet te stuiten drang om zoveel mogelijk mensen te helpen, ging ik aan de slag. Maar nauwelijks een half jaar later werd me toch nog de rekening gepresenteerd van tientallen jaren stress, angst en trauma.

 

Op een blauwe maandag kreeg ik de diagnose eierstokkanker.

 

Deze diagnose sterkte me nog meer in mijn overtuiging dat ik de hele wereld moest laten weten hoe je vanuit je lichaam, met je zenuwstelsel, aan de slag moet gaan om rust en balans te creëren in je geest en in je lichaam. Zodra de zware behandelingen voorbij waren, nam ik de draad van Flow with Life terug op, nog overtuigder dan ervoor.

 

Wat je misschien nog niet wist over mij:

 • Ik heb bijna 30 jaar als leerkracht Frans gewerkt. Op mijn 18e wilde ik voor de studie psychologie kiezen, maar iedereen zei me dat er geen werk was voor psychologen en dan ben ik maar voor mijn andere passie gegaan: de talen. Ik studeerde Franse en Italiaanse taal- en letterkunde.
 • Mijn passie voor alles wat te maken had met psychologie, spiritualiteit, mindfulness, persoonlijke ontwikkeling en gezondheid in het algemeen bleef altijd heel sterk aanwezig. Ik las er honderden boeken over. Mijn hele huis staat vol.
 • Tussen 2010 en 2015 verschenen 3 romans van me. Het was de realisatie van mijn grote kinderdroom. Schrijven was een talent van me en ik had er altijd van gedroomd om ook echt schrijfster te kunnen worden. Droom 1 was daarmee gerealiseerd. Mijn romans kenden trouwens veel succes.
 • Flow with Life is de realisatie van droom 2. De drang en het verlangen om mensen te kunnen helpen die het lastig hebben met angsten, stress en trauma heeft altijd in mij geleefd. Eindelijk kan ik het ook echt doen en dit maakt me erg gelukkig.
 • Mijn lievelingsgroep is The War on Drugs. Ik smelt meteen bij het horen van de stem van Adam Granduciel.
 • Ik eet elke ochtend hetzelfde ontbijt met gekookte havermout, gebroken lijnzaad, havermelk, amandelpasta, kaneel, kardemom, peer en zwarte bessen. Heerlijk.
 • Ik ben vegetariër uit respect voor de dieren. Voor mij moet elk dier zijn volledige leven kunnen leven en dat in natuurlijke omstandigheden mogen doen.
 • Ik ben getrouwd en heb 3 kinderen die al twintigers zijn.
 • Het liefst ben ik midden in de wilde natuur. Dan voel ik me vervuld van liefde voor deze prachtige planeet.

 

Voor wie zijn mijn trainingen er?

 • Voor iedereen die last heeft van stress, angsten, burn-out of trauma en die bereid is elke dag wat tijd te spenderen aan het versterken van zijn zenuwstelsel.
 •  Voor iedereen die al alles geprobeerd heeft en nooit tot een blijvend resultaat kwam.
 • Voor iedereen met onverklaarbare lichamelijke klachten of klachten waarvan hij weet dat ze door stress veroorzaakt worden.
 • Voor iedereen die heeft ondervonden dat eindeloos praten over trauma het alleen erger maakt.

Opleidingen

 

Mindfulness and meditation teacher (School of Positive Transformation)

Positive psychology practitioner (School of Positive Transformation)

Yoga teacher (My Vinyasa Practice)

Pranayama breathwork instructor (Yogalap)

Yoga therapy for anxiety (My Vinyasa Practice)

Trauma-informed yoga (My Vinyasa Practice)

 

Pin It on Pinterest