Over Eveline Vanhaverbeke

Mijn naam is Eveline en ik heb een missie:

Ik wil zoveel mogelijk mensen leren hoe ze het stress-aapje kunnen temmen in hun hoofd.

Hoe ze dus innerlijke rust kunnen creëren, hun angsten tot bedaren kunnen brengen en al dat hardnekkige gepieker kunnen stoppen.

Na enkele traumatische ervaringen in mijn kindertijd kampte ik zelf jarenlang met mentale en fysieke klachten door stress. Ik had last van rug- en nekpijn, migraine, chronische vermoeidheid, ontstekingen, depressie en burn-out.

Voor al deze klachten zocht ik zowel hulp in de traditionele geneeskunde als in alternatieve therapieën, maar niets bracht blijvende verlichting of genezing.

Natuurlijk niet.

Want toen een yogaleraar me vertelde dat niemand me zou kunnen helpen, behalve ikzelf, kwam ik tot het besef dat de sleutel tot mijn genezing in het trainen van mijn geest lag.

Ik was het die mijn brein moest resetten. Alleen door consequent te oefenen zouden geest en lichaam hun evenwicht terug kunnen vinden.

 

Meteen voerde ik een dagelijkse routine in van yoga, pranayama ademhalingsoefeningen en meditatie, en ik combineerde deze eeuwenoude technieken met moderne interventies uit de positieve psychologie. De blokkades in mijn lichaam kwamen langzaam los, de energie begon te stromen.

 

Toen ik het effect van mind training en ademhalingsoefeningen steeds intenser begon te ervaren, besloot ik te gaan studeren. Ik werd meditatie- en mindfulnesstrainer, yoga teacher, pranayama ademcoach en positieve psychologie practitioner. 

Tintelend van enthousiasme stelde ik trainingen samen waarin ik al de mooiste oefeningen en tools uit deze oude en moderne tradities combineerde tot een prachtig geheel.

 

Zo kon ik ook anderen op weg zetten naar een gezonder en gelukkiger leven.

 

2 jaar later ontdekte ik dat angst, stress en trauma zich vooral opslaan in het lichaam en verlegde ik het accent naar meer lichaamsgerichte therapie. Ik volgde een extra opleiding als yogatherapeut voor angsten en trauma en schoof steeds meer op naar trainingen waarin nog steeds met mindfulness, meditatie, ademhaling en yogafilosofie gewerkt wordt, maar waarin de absolute nadruk wordt gelegd op lichaamswerk.

 

 

 

Opleidingen

 

Mindfulness and meditation teacher (School of Positive Transformation)

Positive psychology practitioner (School of Positive Transformation)

Yoga teacher (My Vinyasa Practice)

Pranayama breathwork instructor (Yogalap)

Yoga therapy for anxiety (My Vinyasa Practice)

 

Pin It on Pinterest

i.s.m Flying Queen