Ademcoaching

“Breath is the bridge that unites your body and your thoughts.”
- Thich Nhat Hahn

Wat is Ademcoaching ?

Pranayama is een sanskriet woord, waarin “prana” levensenergie betekent en “ayama” beheersing. Deze ademhalingstechnieken uit de yogatraditie bieden dus een manier om je levensenergie te reguleren. Sommige oefeningen wekken energie op, andere brengen je geest en lichaam tot rust. Het belang van pranayama, een techniek die duizenden jaren geleden ontwikkeld werd en die zijn waarde overvloedig heeft bewezen, kan niet onderschat worden. Een goede ademhaling is namelijk essentieel voor een goede gezondheid. De meeste westerse mensen ademen verkeerd. Ze doen het te snel en gebruiken niet hun volledige longcapaciteit. Vaak leidt deze oppervlakkige ademhaling tot een vicieuze cirkel. Een oppervlakkige en snelle ademhaling veroorzaakt namelijk stress terwijl stress op zijn beurt een snellere en oppervlakkiger ademhaling induceert. Met de pranayama-oefeningen brengen we terug evenwicht in geest en lichaam en worden alle systemen gestimuleerd om optimaal te functioneren.

Enkele weldaden van Ademcoaching

 • versterkt de longen 
 • reduceert stress en angst 
 • verbetert de concentratie en het geheugen 
 • ontgift het lichaam 
 • zuivert de sinussen 
 • brengt het ritme van de ademhaling terug in balans (o.a. bij hyperventilatie)
 • verbetert de slaapkwaliteit 
 • versterkt het immuunsysteem 
 • zorgt voor een betere spijsvertering 
 • doet de huid glanzen 
 • zorgt voor een evenwicht in lichaam en geest 

Wat ik aanbied

We beginnen elke pranayama-sessie met een kleine fysieke opwarming om de energiebanen te openen. Dit kunnen enkele asana’s zijn uit de yoga of een reeks oefeningen uit de qi-gongtraditie.
Daarna bekijken we hoe jij ademt en leer ik jou de ademhalingsoefeningen aan die gericht zijn op jouw persoonlijke noden. We eindigen met een ademmeditatie zodat de opgewekte energie zich in het lichaam kan settelen en zodat maximale rust bereikt wordt. Na een sessie ademcoaching zul je meteen het effect van de ademhalingsoefeningen ervaren op jouw lichaam en geest. Er is vitaliteit en rust. Je bent in balans.

Tarieven en duur van een sessie

een-op-een-sessie
Kostprijs
€ 75
Duur sessie
50-60 minuten
online sessie
Kostprijs
€ 75
Duur sessie
50-60 minuten
groepen, op locatie
Kostprijs
€ 22*
Duur sessie
50-60 minuten

*groepen van 6 tot 10 personen:  22 euro/p
*groepen van 10 tot 25 personen: 19 euro/p

Toolbox voor een zenuwstelsel in balans

Voel je je voortdurend overweldigd? Heb je last van stress, misschien ook wel van angsten?

 

En ervaar je daardoor ook fysieke klachten?

 

In mijn 15 pagina's tellende e-book geef ik jou een complete toolbox met een waaier aan oefeningen die jou in minder dan 30 minuten elke dag opnieuw toestaan om je zenuwstelsel in balans te brengen en eindelijk weer rust te gaan ervaren in lichaam en geest.

Heel leuk dat je mijn e-book wilt ontvangen. Je krijgt het zo meteen in een mail. Check zeker ook je spam.

Pin It on Pinterest