Positieve mindfulness

“Walk as if you are kissing the Earth with your feet.”
-Thich Nhat Hanh

Voor wie is de training 'Positieve mindfulness'?

In deze unieke mindfulnesstraining met extra elementen uit de yogatraditie en de positieve psychologie leer ik jou hoe je minder stressvol kunt leven door aandacht te hebben voor het nu. Je zult jezelf oefenen in het ontwikkelen van zelfbewustzijn, zodat je niet alleen je omgeving neutraal kunt observeren, maar ook je eigen gedachten en emoties. Ik leer jou hoe je kunt omgaan met negatieve of steeds terugkerende gedachten en hoe je op een niet-reactieve manier antwoord kunt bieden op wat jou overkomt. Tegelijk leer je de vaardigheid ontwikkelen om te aanvaarden wat niet veranderd kan worden en niet langer in weerstand te gaan.

Deze positieve mindfulness-training omvat 8 sessies, waarbij telkens een ander aspect behandeld wordt, voortbouwend op de vorige sessies. Als pranayama ademcoach, yoga teacher en positieve psychologie coach wil ik mijn cursisten extra ondersteuning aanbieden in de vorm van een korte ademhalingssessie bij de start van elke les, een yoga nidra relaxatieoefening in de loop van de cursus, en interventies uit de positieve psychologie. Daarbij leer ik jou hoe je je veerkracht kunt verhogen, hoe je meer positieve emoties kunt ervaren, hoe je compassie en zelfcompassie kunt ontwikkelen en welke jouw unieke karaktersterktes zijn.

In de training sta jij centraal. Ook wanneer de training in groepsverband gebeurt, wordt voldoende aandacht besteed aan elk individu en zijn persoonlijke ervaringen.

Enkele weldaden van 'Positieve mindfulness'

  • ontwikkelt meer zelfbewustzijn
  • reduceert stress
  • leert een non-reactieve houding aan te nemen, waarbij we observeren en niet vanuit een reflex reageren op wat ons overkomt
  • leert omgaan met negatieve of moeilijke gedachten
  • ontwikkelt zelfcompassie
  • vermindert chronische pijn
  • verbetert de slaapkwaliteit
  • reduceert angst en depressie

Wat kan je verwachten van deze training?

Mindful zijn betekent dat je volledig aanwezig bent in het huidige moment zonder te oordelen. De techniek helpt ons om bewuster te worden van onze gedachten, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen en te aanvaarden wat niet veranderd kan worden.

Door zijn focus op de objectieve gewaarwording in het nu is mindfulness ook een aandachtstraining.

In een mindfulle geest zijn we ons ervan bewust dat dit huidige moment het enige is wat we hebben. Het verleden is voorbij, de toekomst is onzeker. Het heeft geen zin te piekeren over wat gebeurd is of angstig te zijn voor wat nog moet komen.

Mindfulness werd vanuit de boeddhistische traditie voor de westerse mens ontwikkeld en kan volledig geïntegreerd worden in alle aspecten van het dagelijkse leven.

In positieve mindfulness worden hieraan nog waardevolle elementen toegevoegd uit de positieve psychologie. De focus ligt niet alleen op het milde aanvaarden van wat is, maar ook op het ontwikkelen van onder andere meer veerkracht, compassie en zelfcompassie, het ontdekken van de eigen karaktersterktes en het ervaren van meer positieve emoties.

Tarieven en duur van een sessie

een-op-een-training
8 sessies
Kostprijs
€ 750
Duur sessie
1u30
een-op-een online training
8 sessies
Kostprijs
€ 750
Duur sessie
1u30
groepen, op locatie
8 sessies
Kostprijs
op aanvraag
Duur sessie
2u

Pin It on Pinterest

© Flying Queen