Er wacht jou een leven van innerlijke rust.

 

Stel je even voor: een leven waarin je je niet langer laat tegenhouden door angsten. Je ervaart rust in je hoofd en veert na tegenslagen snel terug op.

 

Dit leven is mogelijk door de juiste training van je geest.

En daar kan ik jou bij helpen.

 

 

Hallo, ik ben Eveline, jouw mentale trainer. Ik leer jou hoe je innerlijke rust en veerkracht kunt ontwikkelen.

Word je soms gek van al die gedachten in je hoofd? Heb je last van angsten? Vind je dat je meer uit jezelf zou kunnen halen? Wil je graag veerkrachtiger worden en helemaal openbloeien?

Dan kan ik jou leren hoe je die doelen kunt bereiken.

 

Met behulp van mindfulness, meditatie, pranayama ademhalingsoefeningen en interventies uit de positieve psychologie leer ik jou hoe je je geest kunt trainen zodat die blijvend rustiger, evenwichtiger en veerkrachtiger wordt.

Zelf heb ik dertig jaar lang ervaren hoe inzichten en theorieën op zich geen verandering brengen in je geest. Wie een andere mindset wil bekomen, moet er actief aan werken.

Net zoals je je spieren moet trainen om ze te versterken, geldt dit ook voor jouw geest. Pas wanneer je die consistent traint, verwerf je controle over je gedachten en je emoties en raak je minder snel uit balans.

Mijn doel is om jou zelfredzaam te maken. Na een complete training heb je alle vaardigheden verworven om de volgende stormen in het leven te kunnen weerstaan.

Via diverse trainingen, elk met een ander specifiek doel, leer ik jou om meer rust te creëren in je geest, je angsten te overwinnen en meer veerkracht te ontwikkelen zodat je volledig open kunt bloeien.

 

 

Over mij

Mijn naam is Eveline Vanhaverbeke. Het is mijn doel zoveel mogelijk mensen te helpen een waardevoller en gelukkiger leven uit te bouwen.

Zelf ken ik maar al te goed de destructieve kracht van stress, angsten en negatieve gedachten. Ik heb hun invloed op vele manieren ervaren op lichaam en geest.

Na enkele traumatische ervaringen in mijn kindertijd besloot ik te gaan studeren. Ik werd meditatie- en mindfulnesstrainer, yoga teacher, pranayama ademcoach en positieve psychologie trainer. Zo kon ik anderen ook op weg zetten…

 

Aanbod

Trainingen

Losse sessies

Meditatie

Meditatie

Meditatie is een techniek waarbij we onze aandacht op een gekozen object richten...

Lees meer
Ademcoaching

Ademcoaching

Pranayama is een sanskriet woord, waarin “prana” levensenergie betekent en “ayama” beheersing. Deze...

Lees meer
Yoga nidra

Yoga nidra

Yoga nidra is een techniek waarbij volledige mentale, fysieke en emotionele ontspanning bereikt wordt....

Lees meer

Blog

FAQ

Hoe contacteer ik jou het best als ik een sessie wil boeken?

Je kunt me mailen of me een bericht sturen via Facebook of Whatsapp. Ik antwoord steeds zo snel mogelijk.
Als je me toch liever opbelt, is dat ook een optie, al zul je dan vaak in eerste instantie op de voice mail terechtkomen en even moeten wachten tot ik jou terug kan bellen.

Ik weet niet welke training uit jouw aanbod het meest geschikt is voor mij.

Als je de uitleg en de weldaden van elke training uit mijn aanbod hebt bekeken en blijft twijfelen over je keuze, stuur me dan gerust een mail waarin je kort uitlegt waar je het meest mee worstelt en wat je verwacht te kunnen bereiken. Ik stuur jou dan zo snel mogelijk een antwoord met mijn advies.

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen meditatie en mindfulness?

De termen meditatie en mindfulness worden vaak door elkaar gehaald en op sommige sites zul je zelfs lezen dat meditatie gewoon hetzelfde is als mindfulness. Maar dat is niet juist.

Mindfulness is een houding die je aanneemt in het dagelijks leven en waarbij je je op elk moment bewust bent van wat gebeurt in het nu. Met een mindfulle geest observeer je zonder te oordelen. Dat doe je ook met je eigen gedachten en emoties. Je kijkt ernaar als vanop een afstand en waakt erover je er niet door te laten meeslepen. Mindfulness is dus een informele oefening in niet-oordelend observeren, wat betekent dat het geen aparte oefening is, maar dat de houding geïntegreerd is in al wat je doet en beleeft.

 

Meditatie is echter een formele oefening in mindfulness, wat betekent dat het een aparte oefening is waarvoor je tijd reserveert en waarbij je je even terugtrekt uit de dagelijkse rat race. Bij meditatie kies je een object om je op te concentreren, bv. je adem, en je neemt ook hier een niet-oordelende houding aan.

We kunnen dus eigenlijk stellen dat meditatie mindfulness is, maar mindfulness is niet noodzakelijk meditatie.

Ik zou willen mediteren omdat ik weet dat het erg heilzaam is, maar ik kan niet stilzitten. Is het dan wel de moeite van het proberen waard?

Het is zeker de moeite waard. Tijdens een eerste kennismaking zal ik peilen naar jouw verwachtingen en naar de uitdagingen die jouw persoonlijkheid jou stellen. Op basis daarvan zoeken we samen naar de juiste vorm van meditatie. Misschien is een bewegende vorm van meditatie voor jou meer geschikt. Maar het kan ook zijn dat we een manier vinden om rust te vinden in jouw lichaam en toch zittend te mediteren. In elk geval vinden we de juiste vorm voor jou, ongeacht jouw persoonlijkheid.

Ik wil graag ademcoaching volgen, maar ik zie dat ik eerst een fysieke opwarming moet doen en daarna moet mediteren. Kan ik niet alleen de ademhalingsoefeningen boeken zonder meer?

Het is mijn doel mijn klanten de allerbeste effectiviteit te laten ervaren van wat ik aanbied. Bij ademcoaching betekent dit om te beginnen dat je de energie in je lichaam even een boost geeft door enkele korte fysieke oefeningen. De opwarming heeft als bijkomend doel ruimte te creëren ter hoogte van de longen. Deze oefeningen doen we op maat, volgens jouw wensen. In elk geval gaat het om eenvoudige bewegingen die iedereen aan kan, die 5 tot 8 minuten duren, en ga je er niet van zweten. De korte meditatie op het eind is een must om rust te creëren in lichaam en geest. Aangezien de pranayama-oefeningen nogal wat energie opwekken in je lichaam, is het noodzakelijk die energie na afloop te kanaliseren zodat je met een gevoel van tegelijk energie en rust de sessie kunt afsluiten.

Is er speciale kledij vereist voor de sessie?

Zowel voor de meditatie-, de mindfulness-, de yoga nidra- als de ademcoachingsessies is het sterk aangeraden kledij te dragen die jou niet in je bewegingen beperkt. Ik raad jou aan iets aan te trekken waar je je goed in voelt, dat nergens knelt en dat jou een vrij gevoel geeft.

Voor de positieve psychologie coaching is dit uiteraard niet van toepassing.

Pin It on Pinterest

© Flying Queen