Download gratis

mijn e-book met 10 effectieve technieken voor meer rust in je hoofd

en ervaar eindelijk het leven waar je zo naar verlangt.

Herken je jezelf in een van deze symptomen?

 

 • je komt geen moment meer tot rust, zelfs niet wanneer daar geen reden toe lijkt te zijn
 • je voelt je constant overweldigd
 • je bent angstig
 • slapen is moeilijk geworden
 • je piekert de hele dag door
 • je hebt last van spanningen in nek en schouders
 • het is moeilijk om je te concentreren
 • je voelt je vaak eenzaam
 • je kunt minder verdragen dan vroeger, je hebt snel last van lawaai, van fel licht of van scherpe geuren

 

In al deze gevallen ligt de sleutel tot heling in je zenuwstelsel.

Waarom is het zo belangrijk om je zenuwstelsel te versterken?

Stress en angsten situeren zich niet in ons hoofd. Ze uiten zich in ons lichaam.

Ze zijn een reactie op prikkels uit onze omgeving of vanuit ons eigen lichaam. Vaak worden ze ook geïnitieerd door bepaalde gedachten.

Maar eens deze gedachten of deze andere prikkels tot een stressreactie of tot een hevige emotie hebben geleid, kunnen we deze niet meer beheersen via ons rationele brein. Op dat moment is ons reptielenbrein aan zet, het oudste en krachtigste deel van onze hersenen, dat samenwerkt met ons zenuwstelsel en dat alles te maken heeft met voelen. Niet meer met denken.

 

Bij stress bevindt ons zenuwstelsel zich in de (ortho)sympathische modus. We ervaren spanningen in ons lichaam of pijn. Onze maag en darmen hebben het moeilijk om goed te functioneren en we kijken door een andere bril naar onszelf en naar de wereld rondom ons.

 

We willen zo snel mogelijk terug naar de parasympathische modus of de rustmodus.

 

Maar dat kan alleen wanneer we ons zenuwstelsel in balans brengen. Niet door te praten, onszelf te overtuigen of te denken. Ons reptielenbrein schakelt in de stressmodus namelijk ons rationele brein voor een groot deel uit.

 

We moeten dus aan de slag in ons lichaam. Daar moeten we onze nervus vagus gaan versterken, de belangrijkste zenuw van ons autonome zenuwstelsel.

 

Dat kunnen we doen met behulp van ademhalingsoefeningen, door ons lichaamsbewustzijn te activeren, met mindfulness en met meditatie.

 

In mijn gratis e-book krijg je een hele waaier aan oefeningen en tools die net dat zullen doen. Ze helpen jou om te schakelen, om van de stressmodus naar die zo begeerde rustmodus te gaan.

 

Download het hier en ontdek de kracht van een sterke nervus vagus om eindelijk komaf te maken met angst en stress.

Wie ben ik?

Mijn naam is Eveline Vanhaverbeke,jouw mind body trainer die voor diepgaande en blijvende resultaten gaat.

 

 

Met Flow with Life wil ik zoveel mogelijk mensen met stress, angsten en trauma  helpen op een manier die echt en blijvend werkt, ook wanneer ze alles al geprobeerd hebben.

Waarom zijn de trainingen van Flow with Life anders en beter?

Met een combinatie van 3000 jaar oude technieken uit de yoga en de mindfulness en de nieuwste inzichten in de polyvagaaltheorie wil ik duizenden mensen leren hoe ze door het trainen van hun zenuwstelsel rust en balans kunnen creëren in geest en lichaam. En, nog belangrijker: hoe ze die ook voor de rest van hun leven kunnen behouden.

En het mooiste is: elke dag zie ik de resultaten, zie ik hoe effectief mijn trainingen wel zijn. Ik zie mensen openbloeien, tot rust komen, genezen van trauma’s en van lichamelijke klachten en veerkracht opbouwen. Ik zie hoe ze angsten overwinnen en als een fenix uit hun burn-out herrijzen.

 

De kern van mijn trainingen is dan ook:

 

Denk minder

Voel meer

 

Want ja, als we dat hoofd tot bedaren willen brengen, die geest waarin tienduizenden gedachten op een dag ons gek kunnen maken, dan moeten we in de eerste plaats het contact met ons lichaam herstellen. Het is namelijk ons zenuwstelsel dat uit balans is. En dan helpt praten niet.

 

Bij mij geen uitputtende gesprekken dus waarbij mensen hun trauma’s gewoon herbeleven.

 

Wij gaan concreet aan de slag. We trainen, oefenen met pranayama ademhaling, mindfulness, meditatie en yogatherapie, en we helen. Voor altijd. Want eens je weet hoe de mind body relatie in elkaar zit en hoe je je zenuwstelsel versterkt, kun je jezelf verder helpen. Voor de rest van je leven.

 

Hoe mijn eigen verhaal me naar deze droom leidde

Tot ver in mijn volwassen leven heb ik het leven zelf als een niet aflatende struggle ervaren, een strijd tegen stress, angsten en trauma. Ik kreeg ook twee keer een burn-out en kampte met zoveel lichamelijke klachten dat het op momenten onleefbaar was. Ik had chronische nek- en schouderpijn, migraine, spanningshoofdpijn, rugpijn, ontstekingen en problemen met maag en darmen. De reden voor al deze symptomen was terug te leiden tot diep onverwerkt trauma uit mijn kindertijd, toen ik jarenlang zwaar werd gepest. Het pesten had mijn hele denken, mijn hele manier van zijn aangetast. In mijn hoofd was ik altijd het kind van toen gebleven, voelde ik me aan de kant gezet, onzeker en angstig.

 

Jarenlang hield mijn zoektocht naar oplossingen aan. Ik ging in therapie voor de mentale problemen en zocht heil in osteopathie, acupunctuur, cupping, massages en nog vele andere technieken voor de lichamelijke problemen.

 

Dat alles met elkaar te maken had, dat praten over trauma het alleen erger maakte en dat elke tijdelijke verlichting van de pijn in mijn lichaam gevolgd werd door een heropflakkering, wist ik natuurlijk wel. Maar ik zag er geen oplossing voor.

 

Tot ik op mijn vijftigste, na heel veel lezen, eindelijk begreep dat er wel degelijk methodes waren om geest en lichaam tegelijk aan te pakken en dat ik in de eerste plaats moest gaan trainen.

 

Ik volgde zelf alle nodige opleidingen om op een professionele manier anderen te kunnen helpen, werd mindfulness en meditatatie trainer, yoga teacher, pranayama breathwork instructor, positieve psychologie practitioner en yogatherapeut voor angsten en trauma, en ik stichtte Flow with Life.

 

Gedreven door een enorme passie en een niet te stuiten drang om zoveel mogelijk mensen te helpen, ging ik aan de slag. Maar nauwelijks een half jaar later werd me toch nog de rekening gepresenteerd van tientallen jaren stress, angst en trauma.

 

Op een blauwe maandag kreeg ik de diagnose eierstokkanker.

 

Deze diagnose sterkte me nog meer in mijn overtuiging dat ik de hele wereld moest laten weten hoe je vanuit je lichaam, met je zenuwstelsel, aan de slag moet gaan om rust en balans te creëren in je geest en in je lichaam. Zodra de zware behandelingen voorbij waren, nam ik de draad van Flow with Life terug op, nog overtuigder dan ervoor.

 Voor wie zijn mijn trainingen er?

 • Voor iedereen die last heeft van stress, angsten, burn-out of trauma en die bereid is elke dag wat tijd te spenderen aan het versterken van zijn zenuwstelsel.
 •  Voor iedereen die al alles geprobeerd heeft en nooit tot een blijvend resultaat kwam.
 • Voor iedereen met onverklaarbare lichamelijke klachten of klachten waarvan hij weet dat ze door stress veroorzaakt worden.
 • Voor iedereen die heeft ondervonden dat eindeloos praten over trauma het alleen erger maakt.

Pin It on Pinterest